Jeroen Kijk in de Vegte vijfde afvaller Wie is de Mol? 2017

5 februari 2017 08:37 | amusement | Door Televizier

© Screenshot NPO 1

Jeroen Kijk in de Vegte heeft de vijfde aflevering van Wie is de Mol? niet overleefd. De dj en RTL Boulevard voice-over wist het minst over de identiteit van de Mol.

Vanaf de start ontpopte Jeroen zich als een sterke speler die eigenlijk nooit echt de Mol had kunnen zijn.

Geen Mol

Hij werd in de eerste twee afleveringen telkens buiten de groep geplaatst: één keer voor een vrijstellingenspel en één keer om Elvis te imiteren. Beide keren had hij amper invloed op het geld dat ondertussen in de pot kwam. Geen goed uitgangspunt voor een Mol. In aflevering 3 streed Jeroen wél mee om het geld en bewees hij een echte kandidaat te zijn door de volle mep binnen te halen.

Veiling gemold

Vorige week leek hij echter ineens verdacht bezig door tijdens het veilingspel behoorlijk curieuze risico's te nemen. Hij besloot als penningmeester de pot te verzekeren voor slechts 200 euro, omdat hij er op vertrouwde dat zijn medekandidaten niet zouden bezwijken onder de verleiding op jokers te bieden. Mede door de lage verzekering verdween er 6800 euro uit de pot.

Dood spoor

In de vijfde aflevering deed Jeroen zoals gewoonlijk zijn best en had hij de tijd van z'n leven op de huifkar langs het befaamde Oregon trail. Maar waar de andere kandidaten een groen scherm zagen, bleek hij qua vermoedens over de identiteit van de Mol op een dood spoor te zitten. Zijn eerste reactie was opmerken dat hij een fantastische tijd gehad heeft en dat hij de rest snel weer ziet in Amsterdam.

Sanne Wallis 

In het afscheidspraatje met Art vertelde Jeroen dat hij de bui al voelde hangen toen hij tijdens de test teveel moest gokken. Zijn vertrek hakte er flink in bij Sanne Wallis de Vries die er geen geheim van maakte dat ze liever één van de anderen af had willen zien vallen. Jeroens' exit zorgde ook voor een vernieuwde volharding bij Sanne: ze is extra gebrand de finale te halen en de pot te pakken... ook voor Jeroen.

Lees ook: Onze samenvatting van de vijfde Wie is de Mol? aflevering

Meer over