Met Beide Benen

Jessica Villerius schiet documentaire over Memphis Depay voor BNNVARA

7 juni 2021 09:45 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© ANP

Over vier dagen begint het EK voetbal, maar dat is voor BNNVARA nog niet genoeg voetbal op televisie. Jessica Villerius heeft namelijk een documentaire over voetballer Memphis Depay gemaakt en die is tijdens het EK te zien.

Villerius volgde de aanvaller van het Nederlands elftal in 2019 bij zijn revalidatie nadat Depay zijn voorste kruisband had afgescheurd. "Ik weet precies niets van voetbal, maar wilde per se dit intieme proces, van iemand die altijd zó onder een vergrootglas ligt, vastleggen", zegt Villerius.

Jaloers

De documentairemaakster was vooral onder de indruk van de 27-jarige spits. "Ik zag iemand die een doorzettingsvermogen en een discipline heeft om jaloers op te zijn, iemand die het liefst zijn voeten en muziek het woord laat voeren en daar verdomd goed in is. Maar ook iemand die soms moeite heeft anderen te vertrouwen en eigenlijk altijd, ongeacht wat hij doet, kritiek krijgt."

Met Beide Benen 

De documentaire Met Beide Benen is op 20 juni te zien bij BNNVARA op NPO1. Villerius maakte eerder onder andere de documentaire De kinderen van Ruinerwold.

Meer over