Bevalling niet missen...

Jody Bernal verliet Expeditie Robinson wegens schuldgevoel

9 november 2018 13:31 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland/Martijn van Gelder
Jody Bernal verliet vlak voor de finale vrijwillig Expeditie Robinson. Hij zat er op mentaal vlak volledig doorheen, zo onthult hij in Robinson confessions.

Jody verraste vriend en vijand op het eiland toen hij tijdens de ontknoping van de meest recente aflevering zonder zichtbaar te aarzelen inging op het aanbod de expeditie te verlaten. 

Hoogzwanger

Reden voor zijn besluit was niet de honger of de fysieke ongemakken op het eiland, maar zijn eigen geweten. Jody's vrouw Melissa was al hoogzwanger toen hij op het vliegtuig stapte naar de Filipijnen en naar mate de dagen duurden, begon hij steeds meer te verlangen toch bij de bevalling te zijn. Vooraf dacht hij nog dat het geen moeite zou kosten de geboorte te missen: zijn adoptieouders waren er immers ook niet bij toen hij ter wereld kwam.

Heimwee en schuld

Maar de vele, lege uren tijdens Expeditie Robinson bieden voldoende tijd voor bezinning. Halverwege de expeditie werd Bernal overvallen door gevoelens van heimwee en schuld: "Een zwangere vrouw laat je achter in Nederland en een gezin... Dat was gewoon heftig."

Door Jody's vrijwillige vertrek hoefde er niet gestemd te worden, wat de verhoudingen tussen de achterblijvers nog meer op scherp zet.

Meer over