Vandaag jarig

Hiep hiep hoera, Johan Derksen is 75 jaar!

31 januari 2024 11:36 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Johan Derksen begon pas op zijn 51ste aan een tv-carrière die in de loop der jaren steeds succesvoller werd. Vandaag viert de tv-ster van Vandaag Inside zijn 75ste verjaardag. 

Johan Derksen startte zijn carrière op televisie op een leeftijd waarop anderen vaak afschreven worden voor het medium. Maar voor Derksen gelden andere regels, 'de snor' was in de loop der jaren steeds vaker te zien op tv en zijn mening werd steeds belangrijker.

Orakel

Na allerhande relletjes en ruzies is het orakel uit Grolloo anno 2024 populairder dan ooit dankzij Vandaag Inside. Ter ere van zijn 75ste verjaardag legde het AD hem 75 woorden voor waarop Johan kon reageren. Dit zijn enkele hoogtepunten. 

Televisiescène
"Zo’n beetje alle scènes in de film As good as it gets, met een half autistische Jack Nicholson, die zijn handen wast en steeds een nieuw stuk zeep pakt. En dezelfde plek in een café wil hebben. Mijn vrouw zei na afloop alleen maar: dit ben jij."

Ergernis
"Dat Wilfred Genee relevante onderwerpen overslaat, omdat hij het belangrijker vindt om een filmpje te laten zien van een meneer met een gigantische penis.’"

Kapper
"Ik kom al ruim veertig jaar bij dezelfde kapper, Arno’s Haararchitecten in Nijmegen. Als beloning voor al die jaren de hoofdprijs betalen knipt hij me, zolang ik op tv ben, gratis. Zodra ik van de tv ga, mag Arno mijn snor eraf halen en me een kort koppie aanmeten. Kan ik onherkenbaar over straat."

Uitvaart
"Ik woon tegenover de begraafplaats. Ze kunnen me zo in een kruiwagen naar de overkant rijden. Zo’n brandende oven trekt me niet. We hebben niets vastgelegd, maar ik geef de voorkeur aan begraven in besloten kring. Dan hoeft niemand dat eind naar Grolloo te rijden."

Verjaardag
"Ik houd niet van feesten. Voor mij zal het een gewone dag zijn. Ik laat ’s morgens de hond uit, neem ’s middags een uur radio op voor Radio Veronica en dan ga ik naar Hilversum. Maar de redactie in Hilversum bedenkt ongetwijfeld een paar schijtlollige felicitaties."

Meer over