In openhartig opiniestuk

Johan Derksen betwijfelt terugkeer bij Veronica Inside

7 Juli 2020 09:15 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Johan Derksen ziet zichzelf na de zomerstop niet vanzelfsprekend terugkeren bij Veronica inside. De voetbalkenner heeft voor zijn gevoel al een mooi afscheid gehad.

Derksen doet deze verrassende uitspraken in een minstens zo verrassend opiniestuk dat hij schreef voor De Telegraaf.

Zwarte Piet terugblik

In het artikel geeft Johan zijn eigen visie op de mediarel die enkele weken geleden ontstond toen hij een gewreekte Zwarte Piet-grap maakte in de uitzending. De 71-jarige Derksen houdt voet bij stuk: "Ik heb weleens slechtere grappen gemaakt. De hysterische reacties waren ronduit beangstigend. Eigenlijk was ik de enige die rustig bleef, omdat ik totaal niet werd gekweld door schuldgevoel. Het was en blijft voor mij een storm in een glas water."

Stekker uit VI

De toekomst van Veronica inside werd daarna onzeker, ook vanwege een interne rel waarbij Derksen lijnrecht tegenover presentator Wilfred Genee kwam te staan. Echt veel zin in een nieuw seizoen lijken de beide heren (nog) niet te hebben, maar daar heeft Derksen vrede mee: "Ik heb geen idee of u mij ooit nog terugziet in Veronica inside, maar een mooier afscheid dan de stekker eruit te trekken na een kijkcijferrecord van 1,7 miljoen bestaat niet."

Meer over