Geen ambitie

Johan Derksen keert niet terug op televisie als Veronica Inside verdwijnt

1 juli 2020 09:30 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Wessel de Groot
Als Veronica Inside na de zomer niet meer terugkeert op de buis doet Johan Derksen dat ook niet meer. De 71-jarige analist geeft in gesprek met RTL Boulevard aan geen ambities meer te hebben in televisieland.

“Laat één ding duidelijk zijn: als Veronica Inside ophoudt te bestaan, heb ik verder geen enkele ambitie om iets in tv-land te doen. Ik ben daar ooit op m’n 49ste verdwaald, maar ik heb nooit de ambitie in tv-land gehad en nog niet. Als dit ophoudt, dan was dit het”, zei de in Grolloo woonachtige Derksen in gesprek met Lex Uiting.

Problemen

Toch is het ook helemaal niet uitgesloten dat Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp weer nader tot elkaar komen. “Het zijn roerige tijden, maar geen moeilijke tijden. We gaan weer een keer zitten wanneer we daar allemaal een beetje aan toe zijn en wanneer de emoties wat ingedaald zijn. Dan zien we wel of we eruit komen, maar ik denk dat dezelfde problemen die er nu zijn blijven. Dat verandert niet.”

Laatste aflevering

Door alle ophef rondom Derksen na een grap over rapper Akwasi, werd vorige week een speciale aflevering van Veronica Inside over racisme gemaakt. Dat nam niet alle kou uit de lucht, waardoor de laatste aflevering van het seizoen afgelopen maandag werd geannuleerd.

Meer over