Minister-president aan tafel

Johan Derksen opent aanval op Mark Rutte in uitzending Vandaag Inside

13 maart 2023 22:07 | amusement | Door Tessa Kok

© KIJK
Het moment waar veel Vandaag Inside-kijkers naar uitkeken was maandagavond eindelijk daar. Vanavond was namelijk niemand minder dan minister-president Mark Rutte te gast bij de mannen van Vandaag Inside.

Johan Derksen laat zich niet van de wijs brengen nu de minister-president naast hem zit. In de uitzending van vanavond opent hij de aanval op Rutte, waar kijkers al op gehoopt hadden. Ook Wilfred Genee laat zich meerdere keren kritisch uit over het beleid dat Mark Rutte voert.

Kritiek van Derksen

Al wekenlang zijn de mannen van Vandaag Inside kritisch over het leiderschap van onze premier. Al meerdere malen liet Johan Derksen uit dat hij vindt dat Rutte moet 'opsodemieteren'. Vanavond laat hij er dan ook geen gras over groeien en gooit hij de ene na de andere kritische opmerking richting Rutte. Onder andere opmerkingen over de toeslagenaffaire en over het rapport over Groningen komen voorbij.

Mark Rutte

Ondanks de kritische vragen en opmerkingen van Derksen en Genee, vinden veel kijkers van Vandaag Inside dat onze minister-president zich nog goed staande weet te houden.

Wilfred Genee

Veel kijkers zijn te spreken over het optreden van Johan Derksen, die tijdens de uitzending aangeeft dat Mark Rutte veel fouten heeft gemaakt en niet meer geloofwaardig is als minister-president. Dat in tegenstelling tot Wilfred Genee, waar diverse kijkers zich enorm aan ergeren. Kijkers zijn vooral niet te spreken over zijn kinderachtige, denigrerende toon richting Mark Rutte.

Meer over