Johan Derksen zet vraagtekens bij Songfestivalnummer Waylon

3 Maart 2018 08:31 | amusement | Door Televizier

© Screenshot DWDD

Waylon gaat met het door hem geschreven Outlaw in em naar het Eurovisie Songfestival. Johan Derksen heeft daar zo z'n twijfels bij, zo vertelde hij bij Voetbal inside.

Waylon maakte zijn keus vrijdagavond bekend bij DWDD, reden voor de heren van het voetbalpraatprogramma om hun licht te laten schijnen over de song. 

"Nooit authentiek"

Derksen, van huis uit een groot liefhebber van blues, soul en country, kon niet anders zeggen dat hij Outlaw in em een toplied vond. Al voegde hij er wel aan toe Waylon altijd "een beetje een vreemde snuiter" te vinden. Volgens Johan zou de zanger nooit authentiek zijn en op tv altijd de rock 'n rollster spelen. 

"Niet gejat"

Wilfred Genee vroeg voor de zekerheid of Outlaw in em niet "ook gejat" was. De muziek van het vierde liedje van Waylon bleek namelijk niet door hem geschreven te zijn. Dat kon Derksen niet bevestigen of ontkennen, wel merkte hij op dat het wel héél erg ruikt naar Nashville: "Daar kun je bij muziekuitgeverijen gewoon nummers kopen. En als je dan wat meer betaalt, dan mag je ook je naam er onder zetten. Ik sluit dat niet uit. Dat gebeurt." 

"Topprestatie"

Daarop wilde Wilfred nog eens weten of Johan bedoelde dat Outlaw in em niet door Waylon zelf geschreven is: "Ik vind het wel een érg goed nummer voor een Nederlandse jongen die het schrijft. Als hij dat zegt, moet je het aannemen, maar dan heeft hij werkelijk een topprestatie geleverd. Ik heb heel veel op hem aan te merken, maar één ding: hij kan geweldig zingen."

Meer over