Vanaf januari 2022

John de Mol bedingt dagelijkse SBS-talkshow bij VI-heren

18 september 2021 12:17 | amusement | Door Jef Willemsen

© William Rutten
John de Mol laat een langgekoesterde droom uitkomen: een late night talkshow bij SBS 6. De mannen van VI moeten de kar gaan trekken.

Het AD meldt dat John de Mol er persoonlijk voor heeft gezorgd dat Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen tekenden voor het praatprogramma. 

Nieuw contract

In eerste instantie kondigde Johan Derksen aan na dit seizoen te stoppen met televisie. De Mol steekt daar een stokje voor door Johan een nieuwe, lucratieve deal voor twee jaar aan te bieden. Ook Wilfred en René kregen een nieuw contract, mits ze met z'n drieën naar SBS gingen. 

Stekker eruit

Insiders melden aan het AD dat de Talpa directie flink over de brug is gekomen om Derksen te behouden. Maar dat De Mol zelf een bom onder Veronica inside legde. Zo zou hij gesteld hebben: "Jullie gaan met zijn drieën dit dagelijkse programma doen of de stekker gaat eruit". Derksen en Gijp waren al snel overstag, Wilfred Genee gaf zich afgelopen vrijdag gewonnen. Effectief betekent dit het einde van het voetbalpraatprogramma in deze vorm.

Iedere werkdag

De nieuwe, nog naamloze talkshow van de mannen is vanaf januari iedere werkdag te zien tussen 21.30 en 22.30 uur. Daarmee zijn ze eerder dan concurrenten als Jinek en Op1 én het spaart Talpa de productie van een (studio)programma.

Kostenbesparend

Talkshows zijn voor minder geld te produceren dan reality of een dramaserie. Effectief betekent dit dat er op primetime vanaf januari 2022 nog maar één titel geprogrammeerd hoeft te worden. Met succestitels als Chateau MeilandSteenrijk, straatarm en Massa is kassa lijkt de programmering al snel gevuld. 

Tot en met 2024

De nieuwe contracten van Derksen, Gijp en Genee lopen tot en met 2024, het jaar dat Johan 75 kaarsjes uit hoopt te blazen. Door de verhuizing is de toekomst van Wilfreds radioprogramma onzeker, wel is al duidelijk dat Hélène Hendriks de voetbalverslagen op Veronica overneemt.

Meer over