'Geen talkshows meer'

Mark Rutte stopt met televisie als hij uit de politiek gaat

18 september 2021 11:56 | sterren | Door Jef Willemsen

© ANP
Mark Rutte stopt met televisie optredens als hij vertrekt uit de politiek. De demissionair premier voorziet geen toekomst voor zichzelf in praatprogramma's.

Rutte deed deze opmerkelijke belofte in een interview met het NRC over het afscheid van de Duitse bondskanselier Angela Merkel.

Voorbeeld

De premier spreekt in het interview vol lof over zijn collega. Hij hoopt dat ze contact houden zodra ze eind deze maand na 16 jaar stopt als regeringsleider. Maar hij vermoedt dat ze de politiek volledig vaarwel zegt. Wat dat betreft is Merkel een voorbeeld.

'Geniaal verhaal'

Rutte verklaart stellig: "Ik ga het zelf in elk geval ook zo doen. Als ik weg ben ga ik nóóit meer naar een talkshow. Om de vijf jaar ga ik naar het lustrumcongres van mijn partij om te applaudisseren voor de speech van de leider en als ze vragen wat ik ervan vind, zeg ik: geniaal verhaal!"

Linda's wintermaand

Mark Rutte is al relatief weinig te zien in praatprogramma's. In verkiezingstijd laat hij zich weleens verleiden tot uitstapjes, zo wist Linda de Mol hem afgelopen december zelfs te strikken voor Linda's wintermaand en werkte hij vorig jaar juli mee aan de coronaspecial van Op1. Een ander memorabel wapenfeit was zijn optreden bij Zomergasten in 2016, maar verder is hij slechts sporadisch te gast in talkshows op de late avond. 

Meer over