Greep toch in

John de Mol redde Veronica Inside

31 juli 2020 16:29 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© ANP Kippa
Talpa-baas John de Mol heeft zich persoonlijk ingespannen om Veronica Inside te redden. Hij had vrijdagochtend onder meer een "keihard gesprek" met Johan Derksen.

"Hij zei: je kunt helemaal niet stoppen. Je hebt een contract, geen discussie , ik hou je daaraan", aldus Derksen tegenover het AD. "Ik had geen enkele keus. Maar ik wilde geloofwaardig blijven en niet overkomen als een zakkenvuller."

Derksen schenkt aan goed doel

Derksen heeft besloten dat hij een groot deel van zijn salaris schenkt aan goede doelen. "Daarom, en dat is een idee van mijn vrouw, schenk ik de helft van mijn salaris aan goede doelen: een hondenpension in Almere en aan Casper van Eijk."

Mail van John de Mol

De analist laat verder weten dat hij na het gesprek met De Mol een e-mail van hem ontving. De Mol maakt daarin kenbaar dat hij zich persoonlijk met de zaak gaat bemoeien, iets wat hij tot nu toe niet deed. "Ik vraag jullie ook niet om met elkaar een vakantie door te brengen bij Sporthuis Centrum. Gewoon twee keer per week naar de studio komen en je werk doen, je contract respecteren, dat vraag en verlang ik. Daarnaast vind ik dat jullie de morele verplichting hebben richting jullie redactie", zo schreef hij onder meer.

Contract is contract

In de e-mail laat De Mol verder ook weten dat het contract gerespecteerd dient te worden. "En tenslotte, als we het dan toch over contracten hebben, een breuk zou op dat gebied ook vergaande consequenties hebben, dat moeten we elkaar niet aan willen doen."

Meer over