Bedreigd

John van den Heuvel mag wel naar studio DWDD

8 Januari 2019 13:40 | amusement | Door Televizier

© Screenshot DWDD
John van den Heuvel was gisteren te gast bij De Wereld Draait Door. Hij mag echter al een tijdje niet meer naar de studio van RTL Boulevard komen vanwege terreurdreiging. 

Matthijs van Nieuwkerk verklaart de opvallende verschijning zelf, als de twee zijn uitgepraat over Holleeder en de serie Judas. "Deze studio is zo goed te beveiligen dat je hier mag komen, in tegenstelling tot die van RTL Boulevard", legt hij uit. 

Dreiging

Daarna wil de presentator graag weten of de situatie van Van den Heuvel inmiddels is veranderd. "Er is wel iets in beweging", antwoordt de misdaadjournalist. "Ik blijf druk. Ik vind het van de gekke dat je niet in een televisiestudio kunt verschijnen vanwege criminele dreiging." 

Krankzinnig

Hij benadrukt dat hij het dilemma begrijpt, aangezien de dreiging zeker aanwezig is. De studio aan het Leidseplein beveiligen vind hij dan ook best een onderneming. Toch blijft hij gefrustreerd. "Ik vind het buitengewoon jammer dat het zo lang duurt." Hij is dan ook blij weer in een studio te zitten. "Het moet toch niet zo zijn dat een crimineel bepaalt wat een journalist wel en niet zegt, en waar hij dat zegt. Ik vind het een krankzinnige situatie." 

Meer over