Beladen verjaardag

Johnny de Mol eert jarige Willeke Alberti in HLF8: 'Geen makkelijk jaar gehad'

4 februari 2023 10:32 | amusement | Door Faye Heijnis

© Screenshot HLF8 (SBS6)
Johnny de Mol stond vrijdagavond in HLF8 stil bij de verjaardag van zijn moeder, Willeke Alberti. "Ze is 78 geworden", zei de trotse zoon, die omschrijft hoe zwaar mams het de afgelopen tijd heeft gehad.

"Ze heeft geen makkelijk jaartje gehad met al het gezeik dat ik had", aldus Johnny, die daarmee verwijst naar de aangifte die tegen hem was gedaan door zijn ex, Shima Kaes. "Maar nog belangrijker: een dochter die ziek is, Daniëlle, die aan het vechten is voor haar leven." Bij Johnny's halfzus is vorig jaar april kanker geconstateerd. "We hopen op een wondertje." Ondanks alles gaf Willeke op haar 78e verjaardag een optreden voor stichting Het Vergeten Kind. "Dus respect voor haar hoe ze dat allemaal nog bolwerkt en overal staat te knallen."  

Johnny de Mol hoort stout weetje over Willeke Alberti 

Het gesprek wordt luchtiger als Willeke wordt geprezen tot 'de gay queen'. Als tafelgast Heleen van Royen inhaakt, krijgt het gesprek zelfs een pikante lading: "Mag ik nog een weetje vertellen over je moeder? Dat zij ooit ook verkozen is tot de stoutste vrouw van Nederland?" Daar wordt Johnny zichtbaar ongemakkelijk van: "Hou op, dat wil ik niet horen", lacht de presentator.   

Meer over