Te snel besloten

Johnny de Mol vindt einde van HLF8 na alles wat is gebeurd 'extra zuur'

27 maart 2023 10:05 | amusement | Door Marjolein Vos

© William Rutten
Johnny de Mol sprak gisteren met Humberto Tan uitgebreid over het stoppen van 'zijn' talkshow HLF8. Hij vindt het einde door alles wat hij en de redactie hebben meegemaakt 'extra zuur'.

Dat vertelde de presentator bij Humberto Op Zondag.

Gebeurtenissen

De redactie heeft onder meer de coronapandemie doorgemaakt en Johnny moest tijdelijk zijn werk neerleggen vanwege beschuldigingen van wangedrag aan zijn adres. "Ik was geloof ik de eerste die zichzelf cancelde." De beschuldigingen hadden veel invloed op zijn leven, gezin en hoe hij in het leven stond vertelt hij.

Kijkcijfers

De stekker van het programma gaat eruit vanwege de te lage kijkcijfers. "We weten allemaal dat deze wereld draait om kijkcijfers", zei De Mol daarover. Die namen de laatste maanden wel toe. "Helaas was de opmars net te laat." Toch vindt hij dat de beslissing te snel genomen is om te stoppen. "We hopen nog steeds dat ze morgen bellen." Maar toch heeft hij al wel echt afscheid genomen, vertelt hij. 

Hélène Hendriks, die het programma nu mede presenteerde, liet eerder ook al weten dat ze er flink van baalt en zich 'uit de naad heeft gewerkt' voor HLF8

Nieuwe plannen

En nu? Hoe nu verder voor de presentator? Johnny gaat een reisprogramma maken in Botswana, werd in Humberto Op Zondag onthuld.

Geschiedenis

Begin maart werd bekend dat Talpa na vier seizoenen stopt met HLF8. Reden volgens Talpa zijn de ongewenste resultaten. In de zomer van 2021 werd het programma voor het eerst uitgezonden. 

Meer over