11 stuks

Joker krijgt meeste Oscarnominaties

13 januari 2020 16:02 | amusement | Door Irma Tomas

Joker heeft met 11 stuks de meeste Oscarnominaties in de wacht gesleept. Once upon a time... in Hollywood, 1917 en The Irishman volgen met elk tien stuks.

Dat Joker zoveel nominaties te pakken heeft, is enigszins verrassend omdat de film naast veel complimenten ook veel kritiek kreeg. Joker zou aanzetten tot geweld en de leden van het Oscar-committee zijn over het algemeen conservatief. Hoofdrolspeler Joaquin Phoenix is ook genomineerd als Beste acteur en regisseur Todd Phillips is in de race als Beste regisseur. 

Scarlett Johansson

In totaal zijn er negen film genomineerd voor de belangrijkste prijs, Beste film. Naast de bovengenoemden zijn dat: Parasite, Little women, Marriage story, Jojo Rabbit en Ford v Ferrari. Scarlett Johansson heeft een goede dag. Zij werd zowel genomineerd voor beste actrice in Marriage story als Beste bijrol in JoJo Rabbit. Ook Charlize Theron (Bombshell) en Renée Zellweger (Judy) zijn genomineerd als beste actrice. 

Leonardo DiCaprio

Naast Joaquin Phoenix zijn dit de genomineerden in de categorie Beste acteur: Antonio Banderas voor Pain and glory, Leonardo DiCaprio voor Once upon a time... in Hollywood, Adam Driver voor Marriage story en Jonathan Pryce voor The two popes.

Martin Scorsese

Deze regisseurs maken kans op een Academy Award: Bong Joon Ho voor Parasite, Sam Mendes voor 1917, Todd Phillips voor Joker, Martin Scorsese voor The Irishman en Quentin Tarantino voor Once Upon a Time... in Hollywood

De uitreiking van de Oscars is op 9 februari in Los Angeles 

Meer over