Jomanda maakt comeback in reclame

25 maart 2016 09:59 | amusement | Door Televizier

© YouTube

We zijn lang gevrijwaard gebleven van Jomanda. Maar deze zomer keert het orakel in de blauwe jurk terug op televisie in een lampenreclame. 

In de commercial voor Lampenonline brengt Jomanda pakketjes met lampen bij mensen aan de deur om op die manier 'het licht' te brengen. Het bedrijf is bijzonder enthousiast over de acteurprestaties van het genezend medium: „Jomanda is erg overtuigend. Ze is terug, en hoe!”

Ingestraald water

In de jaren negentig hield Jomanda -die eigenlijk Joke Damman heet- Amerikaans aandoende healings in een afgeladen sporthal in Tiel waarbij ze mensen 'genas'. Ze had altijd een blauwe jurk aan, straalde water en kroketten in en had een eigen liedje: We Are All Together Now. Nu klinkt het als een grap, maar destijds had Jomanda behoorlijk wat adepten. 

Sylvia Millecam

Het ging goed mis toen Jomanda de aan borstkanker lijdende Sylvia Millecam wijsmaakte dat ze een bacteriële infectie had en vooral geen chemotherapie moest nemen. In 2013 besloot de rechtbank dat Jomanda niet schuldig was aan de dood van Millecam. Sindsdien bivakkeert Jomanda vooral in Canada. 

Meer over