Geld besparen

Jort Kelder in coronatijd: Maserati gaat de deur uit

25 Juli 2020 21:19 | amusement | Door Andrea Peelen

© ANP

De coronatijd raakt ook Jort Kelder. In een interview met AD vertelt de presentator dat hij geld bespaart door zijn Maserati de deur uit te doen.

In hetzelfde interview biecht Kelder op dat hij alleen nog wijnflessen koopt van 50 euro. Ter vergelijking: normaal gesproken geeft de presentator zo’n 100 euro uit aan een flesje.

Coronatikje

Kelder praat in het interview met AD uitgebreid over zijn inkomsten tijdens de coronacrisis. "Ik heb natuurlijk ook een coronatikje gekregen", vertelt hij. "Ik denk dat ik zeker drie ton omzetverlies heb, niet alleen van gemiste optredens, maar ik verkocht ook een paar maanden nauwelijks kleren via mijn kledinglijn bij de firma Suitsupply. Gelukkig trekt dat nu weer bij." Wel moest Kelder hiervoor dus zijn Maserati wegdoen. "Maar ik heb nog steeds wel zeven auto’s in mijn garage staan, hoor."

Vriend Mark Rutte

Het is geen geheim dat Kelder een goede vriend is van Mark Rutte. Echter weerhoudt dit Kelder niet ervan om kritiek te uiten op het beleid van het kabinet. Zonder problemen, blijkt. "Hij komt hier vaak naartoe, binnenkort weer", vertelt Kelder. "Dan kijken we naar documentaires, archiefbeelden over de jaren 70, het liefst over Joop den Uyl. Zijn kabinet vinden wij by far de interessantste regering die Nederland ooit heeft gehad, interessanter dan Ruttes eigen kabinetten."

Meer over