Even stapje terug

Jort Kelder in coronatijd: Fles wijn niet duurder dan 50 euro

24 Juli 2020 17:35 | sterren | Door Wietse Zuidberg

© ANP
Jort Kelder houdt in deze tijd van corona rekening met zijn uitgaven. De flesjes wijn zijn momenteel wat goedkoper dan normaal.

In een interview, dat hij gaf op zijn geliefde Terschelling, zegt hij het volgende erover op een terras. "Ik heb moeite hier op het eiland witte bourgognes op de kaart te krijgen. Soms zie ik een instapmodelletje, maar nooit een Puligny-Montrachet. Overigens geef ik nooit meer uit dan honderd euro voor een fles wijn. En nu, in coronatijd, vijftig", aldus de presentator van onder meer Hoe heurt het eigenlijk? en Buitenhof.

Mood swings

Kelder spreekt in het interview in het AD uitgebreid over hoe hij de coronatijd ervaart. "Ik moet toegeven dat ik door de crisis wat mood swings had, en dat past toch niet bij me. Naast de inkomsten miste ik het oprecht om op te treden. Verder ben ik hier meestal alleen, mijn leven speelt zich voor een groot gedeelte in eenzaamheid af."

Vriend Mark Rutte

Het is geen geheim dat Kelder een goede vriend is van premier Rutte. Kelder heeft regelmatig kritiek geuit op het beleid van het kabinet, maar dat zorgt niet voor problemen. "Hij komt hier vaak naartoe, binnenkort weer. Dan kijken we naar documentaires, archiefbeelden over de jaren 70, het liefst over Joop den Uyl. Zijn kabinet vinden wij by far de interessantste regering die Nederland ooit heeft gehad, interessanter dan Ruttes eigen kabinetten."

Meer over