ZAPP

Jurre en Sahil zijn de nieuwe Proefkonijnen

4 januari 2024 15:28 | amusement | Door Irma Tomas

© BNNVARA
Nadat Proefkonijnen in 2020 'definitief' tot een einde kwam wegens het seksuele wangedrag van presentator Kaj van der Ree, heeft BNNVARA nu toch besloten tot een doorstart. Jurre Geluk krijgt ditmaal Sahil Amar Aïssa naast zich.

Proefkonijnen werd in 2011 een hit dankzij presentatoren Valerio Zeno en Dennis Storm. Zij werden in 2016 opgevolgd door Jan Versteegh en Geraldine Kemper. Dat duo hield het slechts 1 seizoen vol bij het populairwetenschappelijk programma vol bijzondere experimenten.

Kinderprogramma

De comeback in 2020 ging al na 1 aflevering de mist in wegens eerder genoemde redenen, maar BNN/VARA heeft haar hoop nu gevestigd op Jurre en Sahil. De opzet blijft zo'n beetje hetzelfde al is de show nu op kinderen gericht.

Super Test Universum

Jurre Geluk en Sahil Amar Aïssa openen in Proefkonijnen het geheime portaal naar de ‘STU’, oftewel het Super Test Universum. Ze stellen hun lichaam en geest ter beschikking aan de wetenschap. Hiervoor schakelen ze de hulp in van een divers palet aan Wetensgappies, sporters en kinderen uit groep acht. Ze geven de kijkers antwoord op vragen uit de wondere wereld van de wetenschap.

Proefkonijnen is vanaf 13 januari elke zaterdag om 19.20 uur te zien op NPO Zapp.

Meer over