'Bangeschijter'

Jurre Geluk roept op tot meer bescherming na winst Make Up Your Mind

5 mei 2024 10:54 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© HUMAN

Jurre Geluk won zaterdag het vierde seizoen van Make Up Your Mind. De presentator wist als Miss Showbee de dragshow op zijn naam te zetten. Hij volgt daarmee winnaars als Barry Atsma, Soy Kroon en Jeroen van der Boom op.

Geluk deed na zijn winst een oproep tot meer bescherming voor mensen uit de lhbtig+-gemeenschap. "Ik sta dit nu één avond te doen, maar ik denk dat ik in het echte leven toch wel een bangeschijter ben. Ik durf met mijn vriend niet hand in hand te lopen op straat. En deze dames doen dit in hun echte leven de hele tijd”, wees hij naar de jury van het RTL-programma.

Beschermen

De presentator hoopt dat hij heeft bijgedragen aan een betere toekomst. "We accepteren het, we tolereren het en maken er leuk tv-programma over, maar in de buitenwereld missen we die bescherming. We moeten mensen beschermen die anders zijn, uit onze community, dus laten we het verder trekken dan dit programma."

Aanval 

Juryvoorzitter Miss Envy Peru reageerde geëmotioneerd. "Die kwam even binnen, Jurre. Ik ben ook aangevallen, puur als mezelf", verwees Peru naar de mishandeling op straat waar hij vorig jaar juli slachtoffer van werd. "Het is zo erg dat heel veel mensen elkaar niet met rust willen laten, elkaar niet accepteren of zo gemeen tegen elkaar zijn. We doen niemand kwaad, dit is gewoon onze kunst. En daar is niks mis mee."

Meer over