Hoe worden producten gemaakt?

Katja en Tijl presenteren Gemaakt in Nederland

24 april 2019 09:44 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
Katja Schuurman heeft bekend gemaakt wat haar eerste programma voor RTL 4 is. Ze presenteert samen met Tijl Beckand Gemaakt in Nederland waarin het duo op zoek gaat naar de oorsprong van Nederlandse merken.

Het gaat om de merken Daf, Venco, Van Bommel, Calvé, Bolletje, Heineken en Gazelle. Katja en Tijl gaan terug in de geschiedenis om te kijken hoe het allemaal zo ontstaan is en hoe een product gemaakt wordt.

Minderjarige Heineken

Katja, die vorig jaar overstapte naar RTL, vertelt in het AD: „Pas tien jaar geleden werd duidelijk dat het moedergist van Heinekens lagerbier uit Patagonië komt. Ik ga daar met de wetenschapper die dit ontdekte, op pad. Sta je ineens met de ‘moeder’ van Heineken in je hand. Wij vangen in die zoektocht ook alle persoonlijke verhalen eromheen. Gerard Heineken was bijvoorbeeld nog minderjarig toen hij de brouwerij begon met geld dat hij leende van zijn moeder.”

Dropjes

Tijl Beckand ging onder andere naar Italië naar de plek waar het zoethout vandaan komt waar Venco-drop van gemaakt is. Katja werkt momenteel ook aan een ander programma maar daar wil ze nog niks over zeggen. Daarna wil ze gaan acteren.

Meer over