Kees Driehuis neemt na 29 jaar Per Seconde Wijzer afscheid

2 maart 2018 14:47 | amusement | Door Televizier

© Peter den Boef/VARA

Presentator Kees Driehuis (66) heeft gisteren zijn allerlaatste aflevering van Per Seconde Wijzer gepresenteerd. Als het aan hem lag, was hij tot zijn tachtigste doorgegaan, vertelt 'ie.

"1 maart 2018 zal de omroepgeschiedenis ingaan als de dag waarop ik mijn 794ste en laatste Per Seconde Wijzer presenteer", zo opent de tv-veteraan zijn slotuitzending. 

Dank aan de kijker

En hiermee komt 29 jaar televisiehistorie tot een eind. In Per Seconde Wijzer hebben honderden mensen het spel gespeeld, waarbij onder hoge druk hun kennis over uiteenlopende onderwerpen werd getest. "Met dank aan alle mensen achter de schermen, met dank aan u, de kijker, maar ik wil voordal die vele honderden spelers bedanken die aan deze tafel hebben gezeten", aldus Driehuis. 

'Ik ga het missen'

Nostalgisch blikken kijkers op Twitter terug op Kees en Per Seconde Wijzer. Hij gaat met pensioen, maar niet vrijwillig, proeven ze uit de woorden van de presentator: "Mijn belofte om hier te blijven tot mijn tachtigste, mag ik helaas niet nakomen. Ik zal het gaan missen." Vervolgens pakt hij er een fles champagne bij. "En dan gaan we nu drinken." Sommigen vergelijken het gedwongen vertrek met Humberto Tan bij RTL Late Night.

Bekijk de Per Seconde Wijzer-aflevering hier terug.

Lees ook: Erik Dijkstra getipt als nieuw gezicht Per Seconde Wijzer

Meer over