Kees Driehuis stopt met Per seconde wijzer

25 januari 2018 17:18 | amusement | Door Televizier

© Peter den Boef/VARA

Kees Driehuis gaat stoppen met de quiz Per seconde wijzer en daarmee komt een einde aan een tijdperk. De presentator was bijna dertig jaar het gezicht van het spelprogramma.

Kees Driehuis (66) gaat met pensioen en heeft  BNNVARA verlaten. Het komende seizoen van Per seconde wijzer wordt dan ook zijn laatste. BNNVARA-mediadirecteur Robert Kievit over het vertrek: “Kees Driehuis ís zo ongeveer Per seconde wijzer. Intelligent, scherp, ad rem, vol humor. Wij zijn hem veel dank verschuldigd voor de jarenlange presentatie van de kennisquiz, die mede dankzij hem behoort tot de klassiekers van de Nederlandse televisie.”

Dertig jaar

Kees Driehuis was de opvolger van Berend Boudewijn, die de quiz tussen 1967 en 1969 presenteerde. In 1989 werd het programma nieuw leven ingeblazen onder leiding van Driehuis. Uiteindelijk heeft Kees bijna dertig jaar lang de spelshow aan elkaar gepraat.  

Opvolger

De laatste reeks van Per seconde wijzer met Kees Driehuis begint op maandag 29 januari en eindigt op 1 maart. BNNVARA laat weten op zoek te zijn naar een opvolger.

Meer over