Kees van der Spek presenteert Oplichters op het internet

18 oktober 2018 14:59 | amusement | Door Televizier

© SBS
Als oplichter denk je wel twee keer na om Kees van der Spek als slachtoffer te nemen. De presentator is dankzij Oplichters in het buitenland een echte expert te noemen. Zondag ontdekt hij een nieuw domein: het internet.

In het nieuwe SBS6-programma Oplichters op het internet helpt Kees van der Spek slachtoffers die voor grote bedragen digitaal zijn opgelicht. De eerste aflevering komt zondag 21 oktober op televisie.          

Internetoplichters

Kees reist het binnen- en buitenland af om de internetoplichters op te sporen die op dat moment onvindbaar zijn. Lukt het hem om te achterhalen wie de onlineverkoper is die geld incasseert, maar nooit iets levert? En wie zit achter de vervalste bankmailtjes die heel veel Nederlanders ontvangen?

Bedrieger

De eerste aflevering gaat over Linda, die via een datingsite verliefd werd op een Engelsman. Alles koek en ei, tot hij in de gevangenis belandde en geld van haar nodig had om vrij te komen. Al snel blijkt de casanova een geroutineerde bedrieger. Kees en zijn team gaan er achteraan. 

Het is een van de laatste programma's die Van der Spek voor SBS maakt: onlangs werd zijn verhuizing naar RTL bekendgemaakt. 

Meer over