Kerstvakantie binge-watch tip: Making a Murderer

22 december 2015 10:36 | amusement | Door Televizier

© Netflix

Niks te doen met kerst? Ga dan maar eens goed zitten voor de Netflix documentaire-reeks Making a Murder. Zoiets bizars zag je nooit eerder.

Making a Murderer is een 10-delige documentaireserie over Steven Avery, een heel gewone Amerikaan met een ongelooflijk levensverhaal. De reeks begint hoopvol. Avery wordt na 18 jaar vrijgelaten uit de gevangenis nadat DNA-bewijs aantoonde dat hij niet de dader was van de verkrachting waarvoor hij werd veroordeeld.

36 miljoen

Mooi denk je dan, jammer van die achttien jaar, maar gelukkig kan de man aan een nieuwe leven beginnen. En dat doet hij ook. Avery heeft al snel een verloofde, denkt aan trouwen en heeft zijn leven in no time weer aardig op de rit. Bovendien wacht hem een enorme schadevergoeding. Avery klaagt de staat aan voor 36 miljoen dollar. Niet alleen omdat hem onterecht achttien jaar is ontnomen maar ook omdat het er sterk op lijkt dat de plaatselijke politie hem er destijds op een vreselijke manier in heeft geluisd. De toekomst zier er rooskleurig aan.

Onthutsend

Dan gebeurt er iets verbijsterends. Een jonge vrouw wordt vermoord en Steven Avery wordt weer gearresteerd. Wat? Is hij de moordenaar of wordt hij er wederom ingeluisd? En zo ja, komt de politie ermee weg? En dan zijn we nog maar bij aflevering 2. Het wordt allemaal nog veel gekker. En frustrerender. En onthutsender.

Schreeuwen

Als een geoefend true crime-kijker dacht ik alles al eens gezien te hebben. Niet dus. Ik heb geschreeuwd tegen de televisie en bracht een hele zaterdag door zonder boodschappen omdat ik geen tijd had om naar de Albert Heijn te lopen. Het enige wat ik wilde was Making a Murderer afkijken.

Making a Murderer is nu te zien op Netflix

 

Meer over