'Vloekende zenuwpees'

Kijkers Expeditie Robinson storen zich aan deze deelnemer

26 februari 2022 10:30 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4

Expeditie Robinson: All-Stars is nog maar net begonnen, toch vallen sommige kandidaten nu al op bij kijkers. En niet in positieve zin.

Het deelnemersveld van de All-stars editie bestaat volledig uit veteranen van eerdere edities.  Trouwe kijkers hebben dus al bepaalde verwachtingen bij hen. Ferry Doedens stelde niet teleur en verviel al snel in zijn oude, vertrouwde gewoontes.

Schelden

Tijdens zijn deelname in 2014 haalde de acteur de finale. Destijds stootte zijn voortdurende gevloek kijkers al tegen de borst. Ferry had zijn moeder nog beloofd z’n leven te beteren in de herkansing. Maar het bij de eerste opdracht al glorieus mis toen de stress toesloeg en hij alle goede voornemens direct vergat.

Los komen

Als opening van de expeditie werden alle kandidaten aan palen geketend met de opdracht zichzelf te bevrijden. Er stond veel op het spel, want de laatste twee deelnemers moesten direct naar huis. Door de race tegen de klok raakte Ferry zo in paniek dat hij al scheldend en tierend de controle over zichzelf dreigde te verliezen.

Paniekaanval

In een interviewtje gaf Doedens toe dat hij in het verleden geworsteld heeft met paniekaanvallen. Hij vreesde tijdens de openingsopdracht wederom de controle te verliezen en kreeg last van tunnelvisie. Hij kon niet eens echt meer luisteren naar goedbedoelde tips van spelers die al wel los waren. Ferry kwam uiteindelijk los en ging vol enthousiasme als lid van Kamp-Zuid aan de slag. Zijn team won zelfs de eerste aflevering. Ferry reageerde, tussen de vloeken door, enthousiast en uitgelaten.

    

Maar al zijn gestress liet kijkers thuis niet onberoerd.

Al heeft Ferry ook heus wel fans.

Meer over