Emotioneel

Kijkers Humberto onder de indruk van Bibian Mentel

8 maart 2021 10:28 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© RTL

Afgelopen week kwam naar buiten dat Bibian Mentel uitzaaiingen in haar hoofd heeft en dat de artsen haar niet meer kunnen genezen. Zondagavond was haar man Edwin Spee te gast bij Humberto en belde Bibian via een inbelverbinding in. Dat zorgde voor behoorlijk wat emoties in de studio en bij de kijkers thuis.

Bibian is ondanks de zoveelste tegenslag in haar leven nog altijd een heel positief mens en dat is vooral bewonderenswaardig. "We pakken elke dag weer als een mooi moment. Dat klinkt heel cliché. Ik ben blij dat ik niet van het ene op het andere moment uit het leven ben gerukt, maar de kans heb met mijn gezin en vrienden om me heen al die laatste dingen die je nog wil zeggen, te zeggen. Daarom is nu iedere dag een cadeautje."

Herinneringen 

Ook gaf ze een geweldige wijsheid mee. “Verzamel herinneringen, geen geld of bezittingen”, zei de Paralympisch kampioen snowboarden met een lach op haar gezicht. Bibian wordt al twintig jaar geconfronteerd met kanker en twee weken geleden kreeg ze te horen dat de artsen niets meer voor haar kunnen doen nu ze uitzaaiingen in haar hoofd heeft. "Ga doen wat je leuk vindt. Ik ben heel snel mijn passie gaan volgen, ik ben heel blij dat ik dat gedaan heb.”

Emotioneel 

In Humberto werd ook nog een fragment uit de documentaire over Bibian getoond waarin haar 18-jarige zoon Julian speecht, die iedereen aan tafel emotioneerde. “Het is toch geweldig dat ik hem heb zien opgroeien en zelfs zijn achttiende verjaardag nog heb mogen meemaken. Ik ben dankbaar voor al die momenten die ik met mijn man en kinderen heb mogen meemaken, dat pakken ze me nooit meer af.”

Meer over