Kijktip: Zo Zijn We Niet Getrouwd

30 april 2015 09:24 | amusement | Door Televizier

© EO

Tooske en Bastiaan Ragas helpen koppels met relatie-problemen in Zo Zijn We Niet Getrouwd. "Eén vrouw riep toen ze de beelden zag: ‘Ik ben echt een takkewijf’."

Nu eens geen extreme verzamelaars, (niet) klussende mannen of verslaafde jongeren; in het nieuwe EO-programma Zo Zijn We Niet Getrouwd krijgen stellen met ernstige relatieproblemen hulp. Hun relatie staat op springen en ze komen er samen niet meer uit.

Bastiaan en Tooske Ragas

De koppels willen wel knokken om weer gelukkig te worden en daarbij worden ze bijgestaan door het echtpaar Bastiaan en Tooske RagasIn de serie praten de stellen openhartig met hen over hun situatie. Daarnaast wordt hun gedrag thuis in beeld gebracht, waarna ze aan de slag moeten met de tips en opdrachten die ze krijgen van een relatietherapeut.

Geen kattenpis

Tooske en Bastiaan zijn al twaalf jaar samen en gelukkig getrouwd. Doordat ze allebei eerder relaties hadden die stuk­liepen, kennen ze de valkuilen en gevaren. Toch gebeuren er behoorlijk ingrijpende dingen in Zo Zijn We Niet Getrouwd, zegt Tooske in een interview met De Telegraaf: "Dit is geen kattenpis. Zo veel mensen hebben nooit kansen gekregen, nooit een voorbeeld gehad."

Takkewijf

Toch valt er vaak nog veel te redden, zegt Tooske in het interview. Het keerpunt kwam vaak nadat de stellen op beeld hadden gezien hoe zij zich gedroegen tegenover hun partner. Dat werkte heel confronterend. "Eén vrouw riep: ‘Ik ben echt een takkewijf.’ Ik zei: ‘Ik ben blij dat jij het zegt, want ik zie het ook. Maar zo ben je vast niet altijd’."

Zo Zijn We Niet Getrouwd is donderdagavond om 21.30 uur te zien op NPO 1.

Lees ook:
Tooske presenteert dit najaar nóg een show bij de EO: In De Ban Van De Condor.

Meer over