MAX Vakantieman

'Supertoerist' Koen Bugter zoekt leuk gesprek in MAX Vakantieman

9 augustus 2021 10:00 | amusement | Door Televizier

© Omroep MAX
In ‘Koen op de camping’, de vrolijke rubriek in MAX vakantieman, onderzoekt Koen Bugter dit seizoen de Nederlandse kampeercultuur. ‘Ik ben inmiddels een soort supertoerist.’

Dit is alweer je vierde vakantieserie voor Omroep MAX, je gaat lekker.

“In de eerste serie liet ik toeristen in bekende vakantieplaatsen op de kaart aanwijzen waar ze waren. Net als in de legendarische rubriek van Frits Bom vroeger. Mensen die in Torremolinos zijn, Alaska aanwijzen op de kaart, en dan nog vragen: ‘Je zendt het toch wel uit hè?’ Zo leuk. Daarnaast ging ik met mijn fiets op pad om mooie plaatsjes in Nederland op de kaart te zetten. Dat is nu geëvolueerd naar ‘Koen op de camping’, waarin ik de charme van kamperen onderzoek. Zo kom ik nog eens ergens, ik ben inmiddels een soort supertoerist.”

Wat maakt deze insteek leuk voor jou?

“Het is journalistieker en wat meer human interest, dat ligt me goed. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen, neem mezelf niet te serieus. Ze voelen: deze jongen is hier niet om mij voor schut te zetten, hij wil gewoon een leuk gesprek. Ik heb ook expres zo’n koepeltent met stokken, die je in je eentje niet zo makkelijk opzet. Zo kan ik om hulp vragen en heb ik meteen contact.”

Wat is jouw mooiste vakantieherinnering?

“As kind kampeerde ik elk jaar met mijn ouders en broers in Frankrijk. Bij aankomst stapte mijn vader uit en zei dan: ‘Zo jongens, welke berg gaan we vandaag beklimmen?’ Dat heerlijke avontuurlijke gevoel vergeet ik nooit meer. Maar ook het kneuterige: we hadden een vouwwagen met een chemisch toiletje. Als vierjarig Koentje schaamde ik me ervoor om naar de wc te gaan terwijl de rest Rummikub zat te spelen. Dus bouwden mijn ouders van kussens een wc-hokje om me heen, zodat ik rustig kon zitten.”

MAX Vakantieman zie je vanaf maandag 9 augustus om20:30 uur bij NPO 1

Meer over