Effe knuffelen

Komt Big Brother weer terug?

13 februari 2019 11:59 | amusement | Door Televizier

© NGC
Het gefrunnik van Bart en Sabine, Ruuds knuffels en Willibrord Frequin aan een parachute... Big Brother heeft een onuitwisbare indruk op ons gemaakt. Met een beetje geluk kunnen we binnenkort nieuwe herinneringen maken want misschien komt de show terug!

Endemol Shine wil Big Brother nieuw leven inblazen. De producent is in gesprek over een terugkeer van de realityshow, vertelt topman Boudewijn Beusmans in het NRC. "Het is relevanter dan ooit in de huidige context. We weten meer en meer van elkaar."

Big Brother

Maar wie moet de show uitzenden? Inmiddels is reality-tv meer regel dan uitzondering. SBS zit al vol met Utopia en de NPO is niet echt fan van dit type televisie. Maar daar maakt Beusmans zich geen zorgen over. "Het format hoeft ook niet uitsluitend op één zender. Je kunt ook denken aan meerdere platformen waarbij sommige content exclusief is voor een bepaald platform."

Buitenland

Beusmans geeft toe dat Big Brother een duur grapje is (want: drie maanden fulltime filmen) maar dat is wat ons betreft geen obstakel. Het was namelijk een wereldwijd megasucces. Sterker nog: momenteel zitten er in 62 landen mensen opgesloten in een huis. En Nederland doet al dertien jaar niet meer mee! Revolutie!

Een geheugensteuntje:

Meer over