Brrrr

Kou kenmerkt Kroatië-editie Expeditie Robinson

4 augustus 2021 17:00 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Tom Cornelissen

De opnames van het nieuwe seizoen van Expeditie Robinson zijn al enige tijd achter de rug. Het populaire survivalprogramma werd vanwege het coronavirus in Kroatië gedraaid en dat ging de deelnemers niet in de koude kleren zitten.

Volgens presentatrice Nicolette Kluijver was het extreem koud in Kroatië ten tijde van de opnames. "De omstandigheden voor de deelnemers zijn dit jaar extreem. De eerste weken in Kroatië was het ontzettend koud. De eerste eilandraad deed ik in thermo-ondergoed. Naast honger - er valt natuurlijk geen banaan of kokosnoot te vinden op een verlaten Kroatisch eiland, hooguit een ui - moesten de deelnemers ook die gruwelijke kou trotseren”, zegt Kluijver in gesprek met Veronica Superguide.

Koud 

Kluijver, die het programma voor de zevende keer presenteert en dit seizoen het stokje weer deelt met Kaj Gorgels, voelde zich zo af en toe wel wat bezwaard dat zij in een warm huisje zat terwijl de deelnemers aan het klappertanden waren. "In mijn huisje was het al koud, moet je nagaan als je in regencape op het zand zit, dacht ik als ik door het raam naar de regen tuurde."

Deelnemers 

Expeditie Robinson is vanaf 29 augustus iedere zondag om 20.00 uur en iedere donderdag om 20.30 uur te zien bij RTL 4. De deelnemers aan het zestiende seizoen zijn nog altijd niet bekendgemaakt.

Meer over