Zondag en donderdag

Nieuw seizoen Expeditie Robinson tweemaal per week bij RTL 4

26 juli 2021 19:33 | amusement | Door Jef Willemsen

© RTL Nederland
Goed nieuws voor de fans van Expeditie Robinson: het zestiende seizoen van de avontuurlijke realityreeks is maar liefst tweemaal per week te zien bij RTL 4.

Bij RTL Boulevard onthulden presentatoren Nicolette Kluijver en Kaj Gorgels dat Expeditie Robinson dit jaar zowel op zondag als donderdag te zien zal zijn.

Anderhalf uur

Iedere aflevering duurt, inclusief reclame, anderhalf uur. Dit betekent dat seizoen zestien effectief tweemaal zolang duurt. Kaj en Nicolette garanderen dat het programma ondanks de extra afleveringen nog net zo spannend is als voorheen. Dit komt onder anderen door de mix van deelnemers waar ze verder nog niets over konden zeggen. Boulevard kon bevestigen dat de verdubbelde uitzendfrequentie niet betekent dat het seizoen ook tweemaal zo snel is afgelopen. Expeditie Robinson blijft zestien weken op de buis, aldus mediakenner Rob Goossens.

Kou

Dit seizoen is Expeditie Robinson niet op de Filipijnen gedraaid maar op eilandjes voor de Kroatische kust. Het is de makers gelukt om het authentieke Robinson gevoel op te roepen, zelfs zonder hagelwitte zandstranden, casavawortels en kokosnoten. Naast honger, uitputting en afzondering is er nog een nieuwe ontbering: de kou. Het koelt 's avonds behoorlijk af op de eilanden en dat doet de moraal ook weinig goed.

Expeditie Robinson is vanaf 29 augustus iedere zondag om 20.00 uur en iedere donderdag om 20.30 uur bij RTL 4.  

Meer over