Onvoorspelbare dingen

KRO-NCRV in beroep tegen Galjaard-boete Jinek

27 maart 2019 13:07 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© Pim van Boesschoten
KRO-NCRV gaat de boete die het van de Commissariaat voor de Media kreeg aanvechten. De omroep is het niet eens met de opgelegde dwangsom van 20.000 euro voor het mogelijk maken van sluikreclame.

Galjaard was in juli 2018 in de talkshow van Eva Jinek. De powervrouw sprak met de voormalig RTL-baas na zijn leven als leidinggevende bij de omroep. Tijdens dat gesprek kreeg de man van Wendy van Dijk voldoende tijd om zijn nevenactiviteiten te belichten. Iets wat volgens het Commissariaat voor de Media naar sluikreclame neigt.

Onvoorspelbare dingen

Een woordvoerder van de omroep gooit het op onvoorspelbare dingen die gebeuren in een live-uitzending. "Wij vinden het jammer dat onverwachte uitspraken over een product die gedaan zijn in een uitzending van Jinek deze zomer hebben geleid tot deze boete van 20.000 euro. Die kun je niet altijd voorkomen. Wij hebben daarom besloten om bezwaar te maken tegen dit besluit van het Commissariaat", aldus een woordvoerder van KRO-NCRV.

Weerstandstraining

Best opvallend dat er wel filmpjes klaarstonden van het fitnessapparaat Disq, een apparaat waar Galjaard en Van Dijk zichzelf mee in het zweet werken. Deze weerstandstraining komt KRO-NCRV nu wel goed van pas, want bots maar eens op tegen het Commissariaat.

Ilja Gort

Korte tijd geleden kreeg de AVROTROS ook een boete, omdat Ilja Gort in zijn programma Gorts Wijnkwartier een T-shirt uit zijn eigen webshop droeg.

Meer over