Jan Kooijman

KRO-NCRV maakt vijfde seizoen van Hij is een zij

19 augustus 2020 09:18 | amusement | Door Jacob-Jan van de Groep

© William Rutten
De KRO-NCRV brengt Hij is een zij komend najaar terug op de buis. Het vijfde seizoen is vanaf 6 oktober te zien op NPO3.

In het nieuwe seizoen volgt Jan Kooijman acht transgenderpersonen in hun dagelijks leven. Ook krijgen we een inkijk in hun wereld tijdens hun transitie.

Kans 

“In een tijd waarin transgenderpersonen nog steeds worden geconfronteerd met onbegrip of zelfs geweld, is het belangrijk dat we een nieuw seizoen mogen maken van Hij is een zij. Ik ben blij dat we van de NPO die kans krijgen en nog blijer dat de geportretteerden in deze reeks mij toestonden om hun transitie vast te leggen”, zegt de presentator.

Vrijheid

Ook had Jan, die in het derde seizoen het presentatiestokje overnam van Arie Boomsma, nog een liefdevolle boodschap te vertellen. “Laten we elkaar allemaal wat meer ruimte en vrijheid gunnen om onszelf te kunnen zijn.”

Anne

Naast het nieuwe seizoen van Hij is een zij, vanaf 6 oktober te zien bij KRO-NCRV op NPO3, maakte de omroep ook bekend met een special over Anne te komen. Zij wordt door de makers verder gevolgd na de serie. Die uitzending is op 24 november te zien.

Meer over