Amsterdams Kleinkunst Festival

KRO-NCRV zendt Concert voor de Zorg uit

17 Juni 2021 14:34 | amusement | Door Jef Willemsen

© KRO-NCRV/Anne van Zantwijk
Nu het einde van de pandemie voorzichtig in zicht komt, neemt KRO-NCRV de tijd om zorgmedewerkers te eren voor hun inzet tijdens de coronacrisis.

KRO-NCRV en het Amsterdams Kleinkunst Festival hebben zorgmedewerkers uit het hele land getrakteerd op Concert voor de Zorg, een uniek optreden vanuit Theater Flint in Amersfoort.

Zorgliederen

TIjdens de avond traden zes rasartiesten op: Sanne Wallis de Vries, Vera Mann (foto), Shirma Rouse, Ernst van der Pasch, en de duo's Yentl en de Boer en Theo Nijland & Juneoer Mers. Ze hebben speciale zorgliederen gecomponeerd op basis van de verhalen van medewerkers.

Ernst van der Pasch

Het initiatief voor Concert voor de Zorg komt van Ernst van der Pasch, zelf huisarts en cabaretier. Hij treedt geregeld op tijdens symposia met liedjes over de zorg. KRO-NCRV en het Amsterdams Kleinkunst Festival gebruiken dit uitgangspunt voor een avondvullend programma.

Volgspot

Het gehele concert is op maandag 21 juni te beluisteren bij Volgspot op NPO Radio 5 tussen 20.00 en 22.00 uur. De presentatie is in handen van Richard Groenendijk en Hijlco Span.

Meer over