'Niet genoeg kandidaten'

KRO-NCRV zet doorstart Uit de kast in de ijskast

13 september 2019 13:27 | amusement | Door Jef Willemsen

© NPO Zapp
KRO-NCRV kondigde in 2017 de comeback van Uit de kast aan met presentator Klaas van Kruistum. Daarna werd het lange tijd stil rond het comingoutprogramma, met een goede reden.

Uitgerekend op coming out day 2017 maakte Klaas bekend dat Uit de kast terugkwam. Hij deed een oproep aan jongeren zich aan te melden.

IJskast

Een kleine twee jaar later is Uit de kast nog steeds niet in de programmaschema's te vinden. Televizier.nl vroeg Klaas naar de status van het programma: "Goeie vraag! Uit de kast staat soort van in de ijskast. Tot nog toe konden we helaas niet genoeg kandidaten vinden. We gaan pas van start als we de echte verhalen kunnen vertellen. Het moet wel goed gebeuren. Dus uitstel, maar nog geen afstel."

Mediabewuster

Uit de kast werd tussen 2010 en 2014 uitgezonden door de KRO. Toen begeleidde Arie Boomsma jongens en meiden bij het delen van de beladen boodschap. Het uitblijven van aanmeldingen is volgens Klaas mogelijk ook een goed teken dat er vandaag de dag minder jongeren worstelen met hun geaardheid: "Ik heb de neiging het zo te bekijken, maar het zou ook kunnen dat een programma over coming out nu meer afschrikt omdat we mediabewuster zijn geworden."

Aanmelden voor Uit de kast kan via uitdekast@kro-ncrv.nl 

Meer over