5 euro

Laura Ponticorvo verkoopt mondkapjes

4 mei 2020 13:39 | amusement | Door Irma Tomas

© ANP
YouTuber Laura Ponticorvo probeert via haar webshop mondmaskers te slijten. Onder de hashtag #ikbeschermjouvoormij wil ze naar eigen zeggen graag dat 'een ieder veilig over straat kan'.

Laura vraag een flinke prijs voor de mondmaskers, je kunt er 10 bestellen voor 50 euro. Normaal gesproken kost een mondmasker minder dan 1 euro per stuk. 'Het Center for Disease Control (CDC) beveelt de N95 / KN95 / FFP2 aan voor gebruik in situaties met een hoog risico, vooral door medisch personeel tijdens pandemieën. Ze zijn niet precies hetzelfde, maar er wordt van ze verwacht dat ze erg op elkaar lijken', zegt Laura op haar site Buylau.nl. 

Beach essentials

De mondmaskers steken nogal af bij de inhoud van de rest van de site. De KN95-kapjes staan tussen zaken als 'beach essentials' en 'jewellery'. Laura is voor zover bekend de eerste BN'er die zich waagt aan de verkoop van mondkapjes. 

Laura Ponticorvo is ook bekend van de keer dat ze in haar shopvlog enthousiast een shirt van de band Metallica aanprees met de woorden: 'dit veel te leuke t-shirtje, metallic. Heel nice'.

Meer over