Kokhalzen bij Schiphol

Lauren Verster: 'Reisprogramma's zijn geen vakantie'

9 September 2019 11:49 | amusement | Door Irma Tomas

© Michel Schnater
Over tv-presentatoren die hun tv-programma's veelal vanaf een tropische locatie presenteren, bestaat het vooroordeel dat ze een luizenbaantje hebben, maar volgens ervaringsdeskundige Lauren Verster is het tegendeel het geval. 

Lauren Verster presenteerde in haar carrière nogal wat programma's vanuit het buitenland. Voor Lauren! zag ze alle hoeken van de wereld. Ze kreeg veel kritiek vooral kritiek op haar onzinnige serie Lauren! op Ibiza waarin helemaal niets nieuws of interessants te zien was. Publiek en pers beschuldigden haar van vakantievieren van onze belastingcenten. Maar de presentatrice legt nu in Revu voor eens en altijd uit dat een tv-programma in het buitenland niets heeft te maken met vakantievieren. 

Kokhalzen

„Mensen denken dat het een soort vakanties zijn, die reisprogramma’s. Maar dat zijn werkdagen van zeker zestien uur, vaak stoned van de jetlag, eten wanneer de tijd het toelaat, soms in een sloppenwijk, soms bij een benzinepomp. En je bent altijd met collega’s. Hoe leuk die soms ook zijn, het zijn niet je vrienden thuis.” Lauren moest soms zelfs kokhalzen wanneer ze Schiphol zag. 

Eigen kiwi

Daarom is ze van plan om voorlopig niet meer het vliegtuig te pakken voor een nieuw programma. „Ik snakte meer naar het hebben van een ritme. Dat je ’s ochtends opstaat, jouw eigen kiwi kan eten, naar een yogaklasje kan.” Nu presenteert de blondine met de eeuwige vlecht dan ook Ik wil een kind, en dat kan gewoon vanuit Nederland. 

Meer over