Sidekick

Lex Uiting vindt dat RTL Late Night te vroeg is stopgezet

6 Maart 2019 13:45 | amusement | Door Televizier

© ANP
De stekker is te vroeg uit RTL Late Night getrokken. Dat vindt Lex Uiting, die de laatste tijd als sidekick bij de talkshow zat. "Dit was een programma in opbouw en we waren er nog niet. Al heeft het zich echt ontwikkeld."

Natuurlijk was Lex Uiting ook niet helemaal van de gekke. "Ik hield er rekening mee dat een discussie over Late Night misschien ergens in de lente zou plaatsvinden", zegt hij in het AD. "Maar nu al…?"

Twan Huys

De sidekick begrijpt wel dat Twan Huys zit te balen. Maar hij heeft wel respect voor de manier waarop de presentator er mee is omgegaan. Nadat hij over zijn ontslag hoorde, heeft hij erop aangedrongen gelijk mee op te houden. Lex: "Twan wist het nog maar net en had zelf aangegeven meteen te willen stoppen. Dat snap ik helemaal. Superstoer. Zo hield hij toch de regie in handen."

Laatste uitzending

"Ik vind per definitie dat de stekker er te vroeg is uitgetrokken", vertelt Uiting. "Een journalistiek talent als Twan had zoveel meer verdiend dan dit." Zelf kon Uiting niet bij de laatste uitzending zijn om Twan een hart onder de riem te steken. Hij had persoonlijke afspraken - maar hij was ook niet uitgenodigd.

Meer over