Nieuw seizoen

Matthijs van Nieuwkerk nieuwe presentator College Tour

6 maart 2019 09:28 | amusement | Door Televizier

© ANP
Matthijs van Nieuwkerk gaat een nieuw seizoen van College Tour presenteren. Dat meldt het AD. De serie zou vanaf het voorjaar op NPO 1 te zien zijn.

Sinds de overstap van Twan Huys naar RTL was de presentatie van College Tour een heikel onderwerp. Huys wilde zijn kindje liever niet achterlaten bij de NTR, vertelde hij destijds aan het AD. "Het programma hangt heel erg aan mij en ik was zeer nauw betrokken bij de totstandkoming van elke aflevering." Nu heeft de presentator wel meer slecht nieuws gehad deze week dus kan dit er ook nog wel bij. 

Matthijs van Nieuwkerk

De NTR en Huys deelden de rechten van het programma, maar uiteindelijk heeft de publieke omroep gewonnen. Nadat de kogel door de kerk was, zou meteen contact gezocht zijn met Matthijs van Nieuwkerk. BNNVARA en de NTR hebben het nieuws inmiddels bevestigd. "Het nieuws dat Van Nieuwkerk Twan Huys zal opvolgen kwam vandaag vroegtijdig naar buiten", vertelt een woordvoerder. "NTR en BNNVARA slaan de handen ineen voor de doorstart."

College Tour

De laatste uitzending van College Tour was op 26 februari 2018. Het interviewprogramma bestaat sinds 2007 en er zijn sindsdien een hoop opmerkelijke gasten voorbijgekomen, zoals de Dalai Lama, Sting, Desmond Tutu en Willem Holleeder

Meer over