Verrassing

Twan Huys zag stop RTL Late Night niet aankomen

5 maart 2019 10:00 | amusement | Door Televizier

© ANP
Twan Huys wist van tevoren niet dat hij maandag moest stoppen met RTL Late Night. Dat melden RTL Boulevard en 6 Inside. Albert Verlinde: "Ik denk dat Twan oprecht gedacht heeft: ik mag dit hele seizoen afmaken tot mei."

Zondag kreeg de presentator het grote nieuws te horen. Sven Sauvé, algemeen directeur van RTL, had hem uitgenodigd in het Okura Hotel in Amsterdam. Verlinde: "Daar werd de mededeling gegeven van: 'Twan, we gaan stoppen.'"

Afronden

De showbizz-kenners denken niet dat Huys per direct moest stoppen, maar dat hij nog wel een weekje vol had mogen maken. "Ik denk dat er een dynamiek is geweest gisteren van: 'Laten we het nog een week doen, dan kun je het mooi afronden.' En dat Twan dan gezegd heeft: 'Laat maar zitten ook. Ik doe er nog eentje."

Slecht nieuws

Volgens Sauvé is Huys niet blij met het nieuws. "Je kan je voorstellen dat als je met zo veel enthousiasme aan een programma bent begonnen en aan een nieuw avontuur binnen RTL en je na zes maanden te horen krijgt dat je gaat stoppen dat het geen leuke mededeling is." Peter van der Vorst was volgens Sauvé niet direct bij de beslissing betrokken. En aan Huys ligt het niet. "Ik kan alleen maar zeggen dat ik hem heb leren kennen als een professional. Iemand die een enorme drive had om het tot een succes te maken. Het is hem niet gegeven, dat is heel vervelend."

Ook Humberto Tan heeft gereageerd op alle ophef:

Meer over