Lieke van Lexmond vierde afvaller It Takes 2

10 April 2016 09:53 | amusement | Door Televizier

© Screenshot RTL 4/It Takes 2

Lieke van Lexmond heeft de vijfde aflevering van It Takes 2 niet overleefd. Haar twee optredens wisten zowel publiek als jury het minst te bekoren.

In de kwartfinale moesten de overgebleven kandidaten twee nummers zingen: eentje met hun coach en een ander met een bekende zanger of zangeres.

Lieke en Brace

Lieke van Lexmond werd gekoppeld aan Brace, wat betekende dat er een Nederlandstalig nummer op het program stond. Hun versie van Als Je Eens Wist klonk niet eens verkeerd, maar werd desondanks matigjes beoordeeld. Toen ook Just The Way You Are, haar duet met coach Trijntje, de handen niet op elkaar wist te krijgen zat de presentatrice in de gevarenzone. Uiteindelijk kreeg ze ook van de zaal de minste punten en daarmee was het zangavontuur gedaan.

Sportief

In een eerste reactie zei een opmerkelijk berustende Lieke dat ze haar uitschakeling terecht vond: "Ik heb waanzinnige collega's die zo ontzettend goed zijn. Ik heb echt genoten van iedere show en had het niet willen missen. Trijntje Oosterhuis complimenteerde haar kandidaat, ook omdat ze het zo sportief opvatte. 

Verrassend

Met de uitschakeling van Lieke heeft Trijntje alleen nog Jan Versteegh onder haar hoede. Eerder verloor ze Klaas van der Eerden al. Sowieso kan het raar lopen bij It Takes 2. Vorige week was de jury juist vol lof over Lieke en haar performance. Haar uitvoering van de Jewel klassieker Foolish Games kon toen nog rekenen op hoge punten. 

Meer over