Toch proberen

Linda de Mol: Quiz is kamikazeactie

31 januari 2020 13:39 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© Screenshot NPO 1
Het lijkt onbegonnen werk voor de koningin van de televisie en dat is het wellicht ook wel. Linda de Mol neemt het vanaf morgenavond op tegen het kijkcijferkanon Wie is de mol?. Zelf spreekt ze van een "kamikazeactie".

De nieuwbakken quiz van Linda luistert naar de naam Deze quiz is voor jou en wordt uitgezonden op SBS 6, waarmee ze recht tegenover Wie is de mol? staat. In een interview met het AD doet ze uit de doeken dat er wat moet gebeuren. "We kunnen niet op onze rug blijven liggen", zo zegt ze.

Nieuw format

Deze quiz is voor jou is een echte zaterdagavondshow waarin vier BN’ers proberen om zoveel mogelijk geld bij elkaar te verdienen voor iemand die het goed kan gebruiken. Deze persoon weet alleen van niets. Thuis kan er ook worden meegespeeld. Volgens Linda waren de opnames een groot succes. "Tijdens de opnames viel alles op zijn plek en dat luchtte zó enorm op. Er werd gelachen, het was spannend, de BN’ers verdienden genoeg geld voor de persoon in kwestie, die dus niet weet dat het geld naar hem of haar gaat. Je hoort ook best heftige verhalen", zo zegt de presentatrice over het programma.

SBS 6 op zoek naar hit

Het is voor SBS 6 zeer belangrijk dat er weer eens een hit wordt gescoord, zo erkent ook Linda. "Dat zien we allemaal hoor. SBS 6 maakt hele kleine stapjes. Maar de sfeer is goed, er zijn appgroepen met presentatoren en directieleden, we motiveren elkaar en er worden complimentjes uitgedeeld."

Deze quiz is voor jou wordt zaterdagavond om 20.00 uur uitgezonden op SBS 6.

Meer over