Tot zomer 2020 bij SBS6

Lingo met Jan Versteegh krijgt vervolg

12 oktober 2019 11:13 | amusement | Door Wietse Zuidberg

© SBS/Reinier Bergsma
Goed nieuws voor de fans van Lingo. SBS6 gaat namelijk langer door met de spelshow. SBS heeft zaterdag bekendgemaakt dat de show zeker tot de zomer van 2020 op de zender te zien is.

SBS bracht Lingo op 26 augustus van dit jaar weer op de buis nadat het jarenlang afwezig was op de Nederlandse televisie. Het woordenspel is nog altijd erg populair, zo weet ook Talpa-directeur Marco Louwerens. "Inmiddels is het overduidelijk dat het spelletje opnieuw razend populair is bij jong en oud, waardoor het bestellen van een tweede seizoen voor de hand ligt. Jan Versteegh blijkt ook echt dé Lingo-man te zijn die we voor ogen hadden, dus zal hij ook in het tweede seizoen als presentator te zien zijn."

Even spannend

Toch was het voor Talpa wel even afwachten of Lingo daadwerkelijk weer zou aanslaan. "We hebben het programma in eerste instantie voorzichtig besteld omdat het toch even spannend was of het spelletje na vijf jaar afwezigheid echt zou aanslaan."

Lingo doet het goed op de vooravond van SBS6. Het trekt gemiddeld zo'n 600.000 kijkers. De presentatie ligt dus in handen van Jan Versteegh.

Meer over