Oneindig terugkomen...

Online ophef rond nieuwe regels Lingo

13 september 2019 16:07 | amusement | Door Jef Willemsen

© SBS/Reinier Bergsma
De SBS-versie van Lingo kent nieuwe spelregels. Eén daarvan leidt tot verbijstering bij heel wat kijkers van het dagelijkse woordspelletje met Jan Versteegh.

In het verleden mochten kandidaten maar één aflevering meedoen: winst of geen winst, als de laatste bal was getrokken zat het er op. Het format is echter aangepast: wie de finale haalt, mag sowieso terugkomen.

Doorspeelregel

De doorspeelregel is niet beperkt tot bijvoorbeeld een week of tien afleveringen. Een woordvoerder van SBS bevestigt dat spelers ongelimiteerd terug mogen komen. Net zo lang tot ze de finale niet halen en dan sowieso naar huis gaan met al het tot dan toe gewonnen prijzengeld én de Lingo-sokken.

Jos en Jorien

Dat lijkt wellicht een kleine wijziging en juist een mooie manier om een band op te bouwen met opvallende spelers. Maar wat als een kandidatenkoppel zo goed is dat ze blijven terugkomen? Broer en zus Jos & Jorien domineren momenteel het woordspelletje en hebben met hun ijzersterke teamwork in een paar afleveringen al ruim 10.000 euro en een reis ter waarde van 1500 euro gewonnen.

High five

Na ieder goed geraden woord geven ze elkaar een triomfantelijke high five en ook Jan Versteegh merkte al herhaaldelijk op dat het stel als een machine het spel speelt. Het tweetal laat ook online kijkers niet onberoerd, zo blijkt uit de vele reacties die hun aanwezigheid losmaakt.

Al daagt het kijkers ook uit om zelf de gok te wagen…

Meer over