Interview

Loes Haverkort over It Takes 2

10 mei 2019 11:00 | amusement | Door Irma Tomas

© William Rutten

Sommige deelnemers aan It takes 2 staan nog wat onwennig op het podium, maar dit geldt niet voor Loes Haverkort. De actrice heeft ook de nodige zangervaring opgedaan in Soldaat van Oranje.

Tekst: Martine van Kuler

Speel je niet een beetje vals? Jij hebt immers al bewezen dat je kunt zingen.
Lachend: “Ja, als acteur in Soldaat van Oranje kan ik zingen. Maar dan sta je op het podium als een ander. Als je je tekst vergeet of zoiets, kun je nog verkopen dat het emotie is die bij je rol hoort. In It takes 2 treed ik op als mezelf. Dat is totaal anders. Het voelt heel naakt, echt kwetsbaar. Voor ik het podium op stap sterf ik duizend doden.”

Als je het zo spannend vindt, waarom doe je dan mee aan It takes 2?
“Juist omdat ik het zo spannend vind doe ik mee. Stiekem is zingen wat ik het allerliefste doe. Maar blijkbaar voel ik toch een barrière. Ik vind het zo kwetsbaar, dat ik er bijna niet meer van kan genieten. Ik heb ook een eigen bandje, maar in 2015 hebben we voor het laatst een liedje geschreven. Dus toen ze me voor It takes 2 vroegen, vond ik dat ik de kans moest pakken om weer te gaan zingen.”

Zie je jezelf als grootste kanshebber voor de winst?
“Dat vind ik helemaal geen leuke vraag. Ik verwacht niet dat ik ga winnen. Eigenlijk heb ik helemaal geen verwachtingen. Ik ga gewoon het beste van mezelf laten zien. Weet je wat ik het belangrijkste vind? Dat ik weer zelfvertrouwen krijg om te gaan zingen. Dat ik me vrij voel als ik als mezelf op het podium sta en er van kan genieten. Als dat lukt, dan is het programma voor mij al een succes.”

It takes 2 | SBS 6 | 20.30 uur

Meer over