'Geen goede match'

MAFS-trouwambtenaar Mariëlle voelt de bui vaak al hangen

9 februari 2021 09:47 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na zes seizoenen Married at first sight kan trouwambtenaar Mariëlle Jongmans vaak al aanvoelen of een door de wetenschap gekoppeld stel een goede match zijn.

Jongmans doet in De Telegraaf haar verhaal. Als zelfstandig trouwambtenaar werkt ze al sinds de start mee aan Married at first sight en weet inmiddels haarfijn of een huwelijk kans van slagen heeft.

'Oei'

Jongmans voltrekt ondanks haar bedenkingen altijd het huwelijk, zelfs als ze de bui al ziet hangen: "Bij het allereerste gaykoppel dat meedeed aan het programma bijvoorbeeld. Dat waren twee zulke verschillende karakters. Toen dacht ik wel even: oei, dat wordt moeilijk."

40 procent

Veel van de huwelijken in Married at first sight stranden. Jongmans heeft een nuchtere kijk op het slagingspercentage van het liefdesexperiment: "Ook veertig procent van de gewone huwelijken eindigt tegenwoordig in een scheiding", aldus Jongmans. 

Goed gevoel

Maar Mariëlle had ditmaal een positief gevoel bij de stelletjes die ze in de echt heeft verbonden. Ook de twee wat oudere koppels vond ze een welkome afwisseling: "Ik ben heel benieuwd hoe het gaat aflopen!".

Meer over