Alle acht prachtig

Dit zijn alle bekende drag queens uit Make Up Your Mind

16 mei 2021 00:04 | amusement | Door Jef Willemsen

© Screenshot RTL 4
Na een bonte avond vol pruiken, prachtige outfits en mascara in alle kleuren van de regenboog is bekend welke BN'ers meededen aan de eerste editie van Make up your mind.

Zeven bekende mannen én een mystery drag queen gaven acte de presence in de debuutaflevering van Make up your mind. Onder leiding van Carlo Boszhard probeerden Ruben Nicolai en Nikkie de Jager hun concurrenten Fred van Leer en Edsilia Rombley te slim af te zijn bij het raden van de queens.

Wie is wie

Na de eerste voorstelronde met voorzichtige hints viel het doek al voor de eerste deelnemer. Onder de make-up van Miss Contessa kwam Wolter Kroes tevoorschijn. De oranje outfit was een verwijzing naar zijn hit Viva Hollandia en de naam 'Contessa' had hij geleend van zijn boot, die op haar beurt weer vernoemd is naar het achterwerk van zijn vrouw Tessa.

Lipsync ronde

De zes overgebleven queens kregen in de tweede ronde een lipsync duel voor hun kiezen. De beste performer mocht een ronde verder en het was aan een groep strenge drag queens onder leiding van Envy Peru om te bepalen wie van de twee nog even op naaldhakken mocht blijven. De tweede afvaller bleek Mean Queen die zichzelf onthulde als dj Domien Verschuuren.

Het volgende lipsync duet bleek fataal voor GG String, onder de gouden glitterdiva ging contrabassist en Maestro-jurylid Dominic Seldis schuil. 

Het derde en laatste lipsync duet was een duel tussen de zuurstokroze Britney Royale en de gifgroen geklede Lady Garga. In deze strijd was het de ervaring die 't won van de spierkracht. De grande dame ging door naar de finale en Lady Garga bleek Tygo Gernandt

Wie van de drie

Daarmee waren er nog drie drag queens in de race: Miss Bobbi Bambam, Dolly Detox en de eerder genoemde Britney Royale. Het drietal mocht de jury overtuigen met een gepassioneerde speech waar op het eind iets van hun eigen stem te horen was om het raadwerk iets makkelijker te maken. 

Na de speeches ging de dragqueen jury wederom in conclaaf om de volgorde van de winnaars te bepalen. Na lang wikken en wegen was een welverdiende derde plek voor Britney Royale die tot niemands verrassing Barrie Stevens bleek. Vol emotie sprak de 77-jarige choreograaf over wat dit programma voor hem betekent. 

Daarmee ging de strijd tussen Bobbi en Dolly. Het werd echter al snel duidelijk dat het zilver naar Miss Detox ging. Net als bij Idols moest Jim Bakkum met de tweede plek genoegen nemen. Bakkum verklaarde dat hij meedeed om iedereen, ook zijn drie kinderen, te laten zien dat je mag zijn wie je gelukkig maakt in dit land.

De grote onthulling van de avond was daarmee Miss Bobbi Bambam. Een mysterie voor de panelleden die er allemaal volledig naast zaten. Maar het was toch echt Barry Atsma, de internationaal gewilde acteur van eigen bodem noemde zijn deelname 'ver buiten zijn comfort zone', maar daardoor des te meer reden om mee te doen.

Barry ontving de Gouden Hak uit handen van Miss Beauty Case, oftewel: Peter R. De Vries.

Meer over