Wie wordt de nieuwe Lucille?

Marc de Hond wil talentenjacht voor mensen met een handicap

18 Juni 2018 14:01 | amusement | Door Faye Heijnis

© ANP

Presentator Marc de Hond, presentatrice Lucille Werner en radionieuwslezer Matijn Nijhuis hebben twee dingen met elkaar gemeen: ze werken in de media én hebben een handicap. 

Ze bundelen hun krachten om meer mensen met een handicap op tv te krijgen. "Als een op de tien mensen een handicap heeft, waarom is Lucille Werner dan de enige presentator met een zichtbare handicap?", aldus Marc tegenover het AD

Rolstoel

Marc raakte na een dwarslaesie verlamd en zit sindsdien in een rolstoel. In zijn tijd als nieuwslezer wisten veel mensen niet eens dat hij een handicap had. "Toen ik het nieuws las bij Goedemorgen Nederland, bleef ik in mijn rolstoel achter de desk zitten. Ik heb weleens gehad dat ik 's avonds na een uitzending in de kroeg was en iemand stomverbaasd opkeek omdat ik in een rolstoel zat."  

Perfecte plaatje 

Om media een afspiegeling te laten zijn van de samenleving, moeten er meer gehandicapten in beeld komen, menen de BN'ers. Lucille: In de media wordt altijd gezocht naar het perfecte plaatje, maar dat perfecte plaatje vertegenwoordigt de samenleving niet meer." 

Talentenjacht met een handicap 

Marc heeft al een plan in zijn hoofd. "Ik zou een database willen maken met talenten en experts met een handicap. Of een talentenjacht organiseren. Dan leg ik wel één regel op: je mag overal over praten, behalve over je handicap." 

Lees ook: Lucille Werner over de Mis(s)verkiezing: "We vinden het nog altijd lastig om met een handicap om te gaan"

 

Meer over