Te enthousiast

Marcel van Roosmalen was liever geen plant geweest

13 augustus 2021 10:56 | amusement | Door Ingelise De Vries

© Annemieke van der Togt
Columnist Marcel van Roosmalen gaat soms iets te enthousiast in op aanbiedingen van tv-redacties. Voor De Vooravond sprak hij de stem van een plant in, waar hij nu toch een beetje spijt van heeft.

De columnist verzorgde een afsluitende column voor de talkshow De Vooravond. Hij was te zien als pratende plant. Achteraf gezien had hij dat liever niet gedaan, vertelt hij aan De Volkskrant

Hij wijdt de keuze om zijn column in de vorm van een pratende plant te presenteren aan de druk die hij voelt. "Ik heb de indruk dat het nú moet gebeuren in mijn leven, maar daardoor zeg ik soms tegen te veel dingen ja", meldt de schrijver aan de krant.

Marcel van Roosmalen als plant

Daardoor wordt hij naar eigen zeggen soms iets te enthousiast. Marcel wilde graag een weekafsluitende column op televisie, maar kreeg geen reacties op zijn mails waarin hij redacties van programma's een voorstel deed.

"Eén van hen kwam ik tegen op station Hilversum Mediapark. Een heel aardige man, maar hij had mijn mails niet beantwoord, dus ik besprong hem."

En met succes, want de columnist kreeg een belletje of hij als plant of theepot aan het einde een korte samenvatting van het programma kon inspreken.

Als plant vond Marcel het geen succes, waarna hij de stem van de hond van één van de medewerkers insprak. "Maar dat was natuurlijk ook raar."

Geen kritiek op gasten De Vooravond

Daar komt bij dat Marcel niet kritisch mocht zijn op de gasten van het programma. "Het maakt natuurlijk ook nul indruk wat een hond of plant ergens van vindt. Dus ik wist al snel: als ik terugkom, dan als mezelf."

Zijn enthousiasme heeft hem overigens wel wat opgeleverd: komend seizoen is Marcel naar eigen zeggen flink druk.

Meer over